Wildeman Krachtdans met (initiatie-)rituelen en schelp

Wildeman Krachtdans op Wildeman Festival 2018

Residentieel weekend voor MANNEN
die authentiek willen zijn

volgende workshop:
23 – 25 april 2021
start: 20.00u vrijdag – einde: 16.00u zondagWILDEMAN KRACHTDANS met schelp

De Wildeman Krachtdans is geïnspireerd door De Wildeman, een verhaal over mannelijke volwassenheid uit onze eigen West-Europese cultuur, en de Hakadans van de Maori’s van Nieuw-Zeeland.
Deze Nederlandstalige Krachtdans is een middel om de verbinding met jezelf te versterken en als man meer in je kracht te gaan staan. Het ‘krachtdansen’ samen met andere mannen geeft een sterk gevoel van verbroedering met mannen.

De schelp bekrachtigt de Wildeman Krachtdans en ondersteunt de Krachtdans op verschillende dimensies. Ze helpt je om de kracht van de Wildeman en Ijzerhans ‘uit te nodigen’ of ‘aan te roepen’. Wat wil er in jou wakker gemaakt worden?
Ook de HAKA start normaal met het blazen op een schelp. Waarom is de schelp zo belangrijk in de Maori-cultuur?

De Wildeman Krachtdans workshop was voor mij een weekend van thuiskomen en in mijn kracht staan. De schelp deed mij vertragen en via het doorleven van de Krachtdans, in sterke verbondenheid met mijzelf en de groep van mannen, voelde ik de grootsheid van mijn eigen Wildeman.
– Niels (deelnemer van een weekend begeleid door Jeroen en Arjan)


RITUELEN – MANNENINITIATIE

In de veilige bedding van een groep mannen werken we met verschillende rituelen om helemaal in de ervaring te kunnen gaan. De rituelen helpen ons om vanuit ons hoofd helemaal in ons lichaam te zakken en authentiek te zijn vanuit je hart.

Vuur – Water – Lucht – Aarde
Per element is er een krachtig ritueel: verbindend waterritueel, transformerend vuurritueel, helend luchtritueel, bevrijdend aarderitueel.
Het aarderitueel zal niet alleen je gronding verbeteren, maar ook je innerlijk vuur aanwakkeren. Er is een wisselwerking tussen de uitwendige en inwendige elementen en de elementen onderling.

Calling – inwijding
Zelf de Wildeman Krachtdans inzetten door te blazen op een grote schelp is extra krachtig. Hoe call je? Wat is de calling in je leven?
Via je zintuigen en intuitie zal je dit weekend de kwaliteiten van de schelp, slak en spiraal ervaren. Heb je een match of voel je de calling van een schelp dan heb je de kans om die schelp te adopteren. Kies je hiervoor dan wordt die schelp ingewijd en verbonden met andere schelpen. Erna kan je thuis met die schelp zelf aan de slag gaan.

Blessing
Wanneer de dans in de cellen van je lichaam zit en je er klaar voor bent, ontvang je de blessing om na dit weekend de Wildeman Krachtdans met andere mannen te delen. Het krijgen/geven van een blessing kan nieuw voor je zijn. Voor veel inheemse volkeren is het eigen aan hun cultuur en heeft het een belangrijke energetische waarde

Manneninitiaties
De rituelen zijn (ondersteunend voor) manneninitiaties om je meer man te voelen en je meer in je mannenkracht te zetten. We eindigen met een krachtige manneninitiatie waarin de vier elementen aan bod komen en het hele weekend geïntegreerd wordt.Methode

We wisselen het oefenen van de Wildeman Krachtdans af met uitleg, sharing circles, oefeningen en vele rituelen met betrekking tot het man-zijn.
Je zal de kracht van een groep mannen ervaren. Samen op pad voel je aan als broeders en is er de mogelijkheid om persoonlijke ervaringen te delen en te helen rondom je man-zijn en liefde voor jezelf en anderen. 

De Rode draad is de Wildeman Krachtdans… in respect zowel voor de Maori-cultuur waaruit de Haka afkomstig is, als voor onze eigen West-Europese cultuur waarin het verhaal van De Wildeman of IJzerhans geworteld is.
Zoals de Maori’s elke beweging en iedere klank van de Haka in elke cel van hun lichaam verankeren, zo willen we ook jou de kracht van elk woord en iedere beweging van de Wildeman Krachtdans niet alleen met je hoofd laten begrijpen, maar vooral met je hart laten voelen en met elke vezel van je lijf laten belichamen.

Na het volgen van deze workshop beschik je over een krachtige oefening om – zo vaak als je dat wilt of nodig hebt – je innerlijke kracht te verzamelen of je innerlijk vuur aan te wakkeren om lastige situaties in je leven het hoofd te bieden.
Een oefening die je alleen kunt doen, maar ook samen met andere  mannen. In een groep werkt de dans immers nog meer door. Wie weet deel je na dit weekend deze krijgsdans met andere mannen?


Praktische informatie

Datum: zie bovenaan deze pagina

Aanvang en einde: vanaf vrijdagavond 18.00 uur zijn jullie welkom.
Het inhoudelijke programma start om 20.00 uur. Zondag nemen we uiterlijk om 17.00 uur afscheid van elkaar.

Begeleiding: Jeroen Claesen, ondersteund door een assistent.
Nadat Arjan Verschuur en Jeroen twee Wildeman Krachtdans weekends succesvol samen hebben begeleid, werd Arjan ‘geroepen’ om tijd vrij te maken voor zijn boek. Arjan en Jeroen hebben afgesproken dat Jeroen alleen verder gaat met het in de wereld brengen van de Wildeman Krachtdans. Jeroen is verbonden met de wildeman activiteiten, waarvan Arjan de geestelijke vader is.
Jeroen heeft de blessing van Arjan Verschuur om de Wildeman Krachtdans aan te leren. Daarnaast heeft hij de blessing van Maori(-elders) om bepaalde Haka’s onder bepaalde voorwaarden te delen, maar doet dit zelden… uit respect voor de Maori’s. Jeroen deelt zijn ervaringen bij de Maori’s en andere Native people.
Jeroen is Schelpenhoeder en sinds het Mannenfestival 2018 Waterhoeder. Sinds 2019 is hij fire-keeper-in-training.

Locatie De Vleugelhoorn: Ons centrum heeft ‘Blessings’ mogen ontvangen van verschillende Maori(-elders). De trouw van Linda en Jeroen is in De Vleugelhoorn begeleid door Maori’s.

Investering:
Prijs: € 335,00 (early-bird € 297,00 bij betaling voor 1 maart) + corona-korting* van 20,00€ als je niet alleen in je bubbel zit.
De prijs is incl. workshop, 2 overnachtingen, maaltijden, thee en koekjes. Voor de ‘luxekamer’ is er een supplement van 30,00€ per nacht.
De prijs is voor particulieren incl. BTW, voor zelfst./bedrijven excl. BTW.
*Corona:  Volgens de huidige corona-maatregelen kunnen we maximum 3 bubbels toelaten. Elke bubbel heeft een eigen slaapkamer, badkamer en WC. Veranderen deze regels, dan passen we ons ook aan.

Referentie bij overschrijving: WKD-214 <je naam>
Minimaal 4 deelnemers, maximaal 9 deelnemers.

Voor meer informatie en/of aanmelden: stuur je een email naar Jeroen Claesen.

#haka #maori #wildemankrachtdans #wildemanfestival #man #mannen #mannencirkel #hartsverbinding #wildeman #ijzerhans #arjanverschuur #jeroenclaesen #vleugelhoorn #verbinding #velm #sint-truiden