Vallei

Vallei

Iedereen weet hoe belangrijk zelfliefde in de liefde is, niet?
Hoe zit dat bij zelfseksualiteit ten opzichte van seksualiteit?
Dat is net hetzelfde. Vallei gaat over zelfbeminning en zelfliefde. Is dat niet de absolute basis?

Vallei, Vallei-orgasme* of Transformatieseksualiteit wordt ook wel seksuele kung fu genoemd en is zowel voor vrouwen als mannen. Jeroen is hierin geïnitieerd door de Nederlandse Sifu Reinoud Eleveld. Reinoud is grondlegger van Vallei en Taotrainer.
* Laat je niet afschrikken door de naam Vallei-orgasme het dekt de lading maar ook weer niet. Vandaar dat we hieronder ook de term Vallei gebruik. Vallei-orgasme streeft naar een seksueel veilige wereld. Zonder lading over seksualiteit kunnen babbelen is daar een onderdeel van. De naam Vallei-orgasme is daar een eerste aanzet toe.


Wijsheid van de Natuur
Als je de natuur observeert dan merk je dat Moeder Aarde (en Oceaan) continu vrijt met Vader Zon. Een derde kracht, het leven, ontstaat dan. Dit zie je vooral in de lente als de natuur volop bloeit. Wanneer een vrouw en man vrijen ontstaat die derde kracht in de vorm van een fysisch kind. We komen voort uit de natuur dus we zijn natuur. Waarom zou je niet alleen en in jezelf  dit proces kunnen kopiëren? Dus Moeder Aarde en Vader Zon in jezelf laten vrijen en zo een derde kracht, helende levensenergie of ‘medicijn’, genereren voor (het innerlijk kind in) jezelf? Hierover gaat transformatieseksualiteit of Vallei.

Seksuele energie vrijwillig begrenst laten stromen
Seksuele energie is ongelooflijk krachtig. Probeer je die te onderdrukken, dan hou je dat (op lange termijn) niet vol. Bovendien is het levensenergie en is het cruciaal om die te laten stromen. Stilstaand water stinkt… Laat je seksuele energie echter onbeperkt stromen, dan kom je in het andere uiterste, met grensoverschrijdend gedrag als gevolg.
Tussen onderdrukken en grenzeloosheid ligt een gezond midden: vrijwillige begrenzing. Je laat dan de seksuele energie stromen in jezelf…. vrij (energie stroomt) en begrenst (want in jezelf). Door Vallei te trainen kom je in dit midden. Zo leer je seksueel veilig te zijn voor jezelf en de andere.

Basis: begin bij jezelf
We leren in onze cultuur bitter weinig over seksualiteit… het is een taboe, zoek het zelf maar uit… Zonder handvaten loert van alles om de hoek …elkaar pleasen, herhalen van patronen, verslavingsgedrag,…. Nochtans is seksualiteit de basis of bron, en kan het je helemaal in je kracht zetten als je alchemistisch weet hoe je seksuele energie in ‘medicijn’ kan transformeren.
Vallei trainen doe je op je eentje, dus zonder iemand anders. Op zich logisch om eerst goed op je eentje te leren fietsen alvorens met iemand anders op een tandem te kruipen, niet?

Wil je ECHT in je kracht komen te staan?
Als je ECHT in je kracht wil komen om je dromen te leven, … dan is het zonde dat je de ongelooflijke kracht van seksuele energie niet constructief onder je bestaan zet.
Wat houdt je tegen om dat te doen?
Wil je dat wel, maar weet je niet hoe, dan ben je op het juiste adres bij Vallei.

Vallei en Jeroen
Sinds december 2022 is Jeroen Vallei-coach. Vallei heeft zijn beeld van seksualiteit totaal veranderd, mindshifting en levensveranderend. Hij deelt dan ook graag deze waardevolle kennis.
Vallei probeert het Waterpad in onze cultuur terug te brengen. Dit sluit natuurlijk goed aan bij het werk van Jeroen als Schelpensjamaan waarbij hij ook met de kracht van water werkt.
Bij Vallei train je in het innerlijk landschap*, waardoor je je innerlijk landschap (beter) leert kennen en er leert in te bewegen. Zowel Manneninitiaties, als de kracht van Slak-Spiraal-Schelp zijn werkzaam in dat innerlijk landschap en kunnen een ingang zijn om de waardevolle kennis van Vallei beter te integreren. Ook hier sluit Vallei dus aan bij de passies van Jeroen.

*Het innerlijk landschap is een wereld van symbolen en energie. De meridianen bv zijn er een onderdeel van. Het uiterlijk landschap is het landschap zoals wij het in het Westen kennen: wat je wel ziet als je een lichaam zou opensnijden (organen, …). Daarnaast is er een potentieel landschap: een landschap met mogelijkheden. In het innerlijk landschap ligt de sleutel om mogelijkheden in het uiterlijk landschap te manifesteren.


Geplande activiteiten voor 2023:

  • Vallei-weekend voor Valleimannen: samen trainen met Valleicoaches, 3-5 november 2023. Ligt je practice stil of wil je er leven in blazen, dan kan dit Valleiveld – cocreatie van verschillende mannelijke Vallei-coaches – je (terug) lanceren.
  • Vallei-traject voor mannen: einde dit jaar
  • Vallei en de magie van Schelpwezens: datum nog te bepalen

NOG EVEN GEDULD VOOR DE CONCRETE DATA.

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via onze homepage rechtsboven.

KORTINGSCODE
Wil je een online Vallei-programma aanschaffen? Via Jeroen kun je een kortingscode tot € 50,00 ontvangen.