Schelpenfamilie-reünie ‘MAGIE van Schelpwezens’

geschreven door JeroenNa 23 Schelpenworkshops, gespreid over 10 jaar, in totaal ongeveer 120 deelnemers, was begin augustus 2023 het allereerste Schelpenfamilie-reünieweekend. Een hoogdag voor ons centrum Vleugelhoorn, dat genoemd is naar de Schelp de Roze Vleugelhoorn, in het Engels Queen Conch. Deze Schelp heeft als boodschap ‘Luister naar je hart’. Zo’n Schelp speelde een belangrijke rol in de ontmoeting tussen mijn vrouw Linda en mezelf.

Familie-reünie


Het was superleuk om zoveel Schelpenhoeders terug te ontmoeten. In totaal waren we met 13. Ook de Schelpen verbonden zich op allerlei manieren met hun brothers & sisters-schelpen. De Schelpen lagen eerst prachtig op te laden in de grote Spiraal-vortex in onze tuin. Daarna waren ze graag bij alle water- en andere rituelen. Ze gidsten het weekend magisch. Bedankt Schelpwezens! 🐚
Het thema dit weekend was Yin-Yang.
Het weekend was zo intens dat we vergaten een groepsfoto van de mensen te nemen. 😊


Groepswijsheid: van elkaar leren

De deelnemers deelden hoe dierbaar hun Schelpen zijn geworden en hoe ze ermee omgaan. Ze oefenden op elkaar hoe met een (blaas)Schelp te smudgen, ook zonder te blazen. En hoe healingen op elkaar te geven met kleine en grote Schelpen en hoe je daarbij te laten leiden door de Schelpen.  Ook hoe op een alternatieve manier te werken met het Schelpenorakel van de Amerikaanse bevriende Schelpenhoedster ‘Shelley’ Hanson. Al deze verbindende ervaringen waren een mooie voorbereiding op het Vrouw-Man-ritueel.

Bij het ritueel om een Schelp te adopteren paste de betekenis van elke geadopteerde Schelp wonderbaarlijk goed bij de toekomstige eigenaar. Voor mij het zoveelste bewijs dat de Schelp de hoeder kiest! En niet omgekeerd.


Heling tussen het Vrouwelijke en Mannelijke

Heel het weekend was het Water volop aanwezig. Het regenachtige weer en de slakkenenergie van vertraging en rust zorgden ervoor dat het zaterdagavondritueel naar zondagmorgen werd verschoven. Als voorbereiding op het Vrouw-Man-ritueel hadden we een gesprek over transformatieseksualiteit*.

In het Vrouw-Man-ritueel wordt de vrouwelijke en mannelijke energie geëerd. Hierbij representeren de vrouwen de vrouwelijke energie en de mannen het mannelijke. Na een aparte vrouwen- en mannencirkel gingen de mannen met de geur van het vuur en met het water uit alle windstreken in de Grootmoederschelp naar de vrouwen, waar de Grootmoederschelp een ‘nest’ kreeg omringd door ‘gouden kauri’-Schelpen. Na de liefdevolle verwelkoming van de vrouwen deden de mannen de Wildeman Krachtdans** voor de vrouwen. Dit was voor mij, als hoeder van de Wildeman Krachtdans, extra spannend omdat het de eerste keer was dat we dit voor vrouwen deden. Bovendien maakten een paar aanwezige vrouwen deel uit van onze Belgische Haka-familie van www.grandmothershealinghaka.com*** en waren dus vertrouwd met de Haka van de Maori’s. De vrouwen waren diep ontroerd en vonden de tekst in het Nederlands een grote meerwaarde.

De vrouwen waren minstens even krachtig… woorden schieten te kort om te omschrijven hoe ze in zachte kracht het mannelijke eerden. Linda heeft de vrouwengroep fantastisch voorbereid. In hartsverbonden co-creatie met alle aanwezige vrouwen ontstond er organisch een ritueel waarbij elke vrouw onmisbaar was. Ontroerend!
Vrouwelijke en mannelijke vervloeiden in een magische balans…. helemaal samen… Het ritueel werkte door op 3 niveaus: in jezelf ‘het huwelijk van het vrouwelijk en mannelijke’ (wat perfect past bij zelfbeminning*), die heling tussen de aanwezige vrouwen en mannen, en collectief tussen het vrouwelijke en mannelijke. Wat een organische versmelting tussen het vrouwelijke en mannelijke. WOW!
Ik wens elke persoon en zeker elk koppel deze prachtige ervaring. 

Tijdens Vrouw-Man-ritueel werd geen foto genomen, maar deze foto -dit weekend genomen op een ander moment- is eigenlijk een mooie samenvatting.

Boodschap van de Slak: ‘Ga traag en laat een spoor achter….’

Het klopte, alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Een droom kwam uit. Aan dit Vrouw-Man-ritueel ging eigenlijk jaren voorbereiding aan vooraf en de Schelpenfamilie maakte het mogelijk! 🐚🐚🐚

De eerste Schelpenworkshop was in 2013.
In 2016 bezochten de Maori’s*** voor het eerst de Vleugelhoorn. Zowel vrouwen als mannen van de Belgische Haka-familie waren dit weekend van de partij.
In 2018 ontstond de Wildeman Krachtdans tijdens de voorbereiding van het Wildemanfestival. Een paar aanwezige mannen volgden het manneninitiatieweekend met de Wildeman Krachtdans waardoor ze hem nu door en door kenden.

Transformatie – geboorte

Voor de Wildeman Krachtdans betekende dit na 5 jaar een nieuwe stap naar volwassenheid.
Een nieuwe dimensie van de tribe is geboren. We zullen vanaf nu met de Schelpenfamilie jaarlijks bijeenkomen.❤


Vibrerende Schelpengroetjes,
Schelpensjamaan Jeroen 🐚, Val❤lei-coach en Hoeder van de Wildeman Krachtdans


* Vallei = transformatieseksualiteit of seksuele Kung Fu. Hierbij staat het huwelijk van het vrouwelijke en mannelijke in jezelf centraal, ook zelfbeminning genoemd.
** De Wildeman Krachtdans is een Nederlandstalige ‘Haka’ en via het sprookje van de Wildeman verbonden met onze roots. Arjan Verschuur heeft de dans en woorden ’s nachts doorgekregen tijdens de voorbereiding van het Wildeman Festival 2018. Later heeft hij de Wildeman Krachtdans aan mij als hoeder ‘geschonken’.
*** In 2016 trouwden de Maori’s Waimaania en Ojasvin van www.grandmothershealinghaka.com en hun ouders Rangi en Kingi mijn vrouw Linda en mezelf. Nadien geven ze bijna jaarlijks hier een Healing Haka-seminar. De Healing Haka ‘Pou uira’ was een inspiratiebron bij het ontstaan van de Wildeman Krachtdans.