Maori Drumritmes en POU UIRA Healing Haka

We zijn vereerd dat Ojasvin Kingi Davis en Waimaania Iris Häusermann Davis voor het tweede jaar op rij naar De Vleugelhoorn komen om de prachtige, krachtige Pou Uira Healing Haka te delen: Het lange weekend van 12-15 oktober 2017 was het zover!

De activiteiten van de vorige weken met Native Elders was een mooie voorbereiding op hun komst.

Grootmoedersteen
Linda was weken geleden, op een van haar wandelingen, een Grootmoedersteen tegengekomen, maar ze twijfelde omdat ze er anders uitzag dan ze had verwacht. Ze liet de steen liggen en vertrouwde erop dat als ze wel bestemd was als 1e Grootmoedersteen voor de Haka familie, ze wel weer terug op haar pad zou komen. En zo geschiede… de avond vóór de Drumworkshop ging Linda samen met Jeroen terug naar dezelfde plek om te zien of ze er nog lag, en ja… ze lag er nog! Deze Grootmoedersteen mocht een belangrijke rol innemen tijdens twee mooie rituelen in het seminar. Via haar hebben we onze prachtige planeet Aarde geëerd door middel van water, bloemen en zang. Wat was het mooi!

Dit keer mét Drum workhop
Het verschil met vorig jaar was dat er dit jaar extra een Drumworkshop werd gegeven, voorafgaand aan het Haka seminar. Deze extra dag was zalig; het verdiepen in het ritme van de Haka gaf een nieuwe dimensie aan deze Haka… ook al sloeg het lichaam soms op tilt…:-)
Daarnaast konden we meer de diepte ingaan. De deelnemers van vorig jaar, en whanau uit buitenland, tilden de groep nieuwe mensen op, en tegelijk konden zij op deze manier hun Haka verfijnen. Een zeer mooie wisselwerking.

De natuur in
Het weer zat ongelooflijk goed mee: boven de 20°C in deze periode van het jaar… zalig om tijdens de welverdiende pauzes even onder een stralende zon uit te rusten.

Ook heel leuk om oefeningen in onze tuin te doen, vlak onder onze bomen. De Pou Uira Healing Haka is tenslotte een Haka om je eigen levenszaadje te planten, dus ín de natuur is dit nog sterker voelbaar. Onder begeleiding van de Maori’s betraden we met de groep respectvol het bos aan de overkant van ons riviertje. Het contact met de natuur hielp bij de integratie en bracht ons nog meer in contact met deze Haka, waarin de wijsheid van de boom een belangrijke rol speelt.
Dit was de eerste keer dat we met een groep het bos betraden. Bedankt Herman, eigenaar van het bos, om ons hiervoor toelating te geven! We hebben er van genoten!

Deze internationale groep had er heel veel zin in en ging er volop voor. Dit belooft nog wat voor de komende Haka-trainingsdagen…:-)

Hi Ha!

 

 

* Alle foto’s zijn eigendom van ‘De Vleugelhoorn’ en mogen niet worden gebruikt voor andere communicatie doeleinden zonder toestemming te vragen. Wilt u een foto gebruiken mail ons dan via info@vleugelhoorn.be.