‘Indian Summer on the trail of our ancestors’ creëerde ‘Gathering of Native Elders’

In augustus 2016 hebben Native American Lionel Kitpu’se Pinn (Little Eagle) & Hilda Kumpf Pinn (White Dove) op het laatste moment een stop bij ons gemaakt voor de workshop Earth Healing ‘Two Wings and One Bird’. Ze waren voor andere workshops in Europa en hadden nog een weekend vrij. Het was een prachtige meerdaagse!

De hartsverbinding tussen Lionel & Hilda en ons was zo sterk dat we ze dit jaar zelf uitnodigden… spannend want deze keer waren wij de reden voor hun bezoek naar Europa… Om het financieel draagbaar te maken is een samenwerking ontstaan met andere centra en Aardewerkers in het land waardoor een gevarieerd programma ontstond.

 

GATHERING OF THE NATIVE ELDERS in De Vleugelhoorn, 22-24 september 2017

Paar weken voor aanvang hebben we Toroa Aperahama ontmoet op het Kiva-festival in Nederland. We nodigden Toroa bij ons uit en leerden hem beter kennen. Onze nieuwe Maori-vriend ging in op onze intuïtieve vraag om de workshop van Lionel & Hilda mee te dragen. Ook al kenden de Elders elkaar niet, voor Lionel en Hilda voelden dit ook zeer goed aan. Door de samenwerking van het Native American-Duits koppel Lionel & Hilda en het Maori-Australisch koppel Toroa & zijn vrouw Sharon Healy ontstond spontaan de ‘Gathering of Native Elders’. Het oude programma werd losgelaten en we gingen mee met de flow van het moment. De rol van het team van de Vleugelhoorn was om de bijdragen van de verschillende Elders mooi in elkaar te laten overlopen en de begeleiding van het Yin-Yang-ritueel. De Elders, de deelnemers en wijzelf hebben intens genoten van deze vorm creatieve stromende samenwerking.

 

Voorouders en een Medicijnwiel
Centraal stonden de Voorouders en het creëren van een Medicijnwiel in ons centrum.
De Elders deelden hun ervaring vanuit hun cultuur. Bij momenten werd dit aangevuld door de (vooral Keltische) kennis van deelnemers.
Onze intentie was om voor de Nieuwe Tijd een nieuwe vorm van Medicijnwiel te creëren. De eerste bouwstenen zijn nu gelegd, het creatieproces van de nieuwe vorm is lopende…

Vrouwen- en Mannencirkel met Yin-Yang Ritueel
Zaterdagnamiddag ontvingen we tijdelijk nieuwe mensen. Zij konden meegenieten van de reeds opgebouwde energie en tegelijkertijd gaven ze een  aangename verse input.
Voor het begin van het Yin-Yang Ritueel hadden de Vrouwen en Mannen een afzonderlijke cirkel. De Vrouwen genoten als Zusters van elkaars aanwezigheid en bespraken een nieuwe vorm, zeg maar co-creatieve wijze van communicatie met Mannen. De Mannen hadden als Broeders een krachtige, open en emotionele cirkel. Beide cirkels genoten van de levenservaring van de Elders.
De ontmoeting erna tussen Vrouwen en Mannen was helend en hartverwarmend.

 

Shadow Teachings, Angelic Room en Aardemeditaties
Toroa en Lionel combineerden hun wijsheden bij de creatie van het Medicijnwiel en vertelden verhalen uit hun cultuur. Hilda deelde met ons hoe belangrijk het is om onze schaduw(en) te erkennen en accepteren. Met Sharon reisden we samen naar de Angelic room.
We startten elke dag met een krachtige Aardemeditatie van Lionel en de prachtige carvings van Toroa waren continu aanwezig.

Ach… en er was nog zoveel meer!… :-)

We sloten af met een Drumcirkel gevolgd door een authentiek Pijpritueel van Pipe Carrier Lionel, uiteraard gesteund door zijn mooie liefdevolle Vrouw Hilda.
De verenigde krachten van de Native Elders samen met de wijsheid van de deelnemers, het prachtige weer en de natuur creëerden magische momenten. WOW!…

We hopen dat Lionel & Hilda (samen met Toroa & Sharon?)  volgend jaar onze harten terug komen verwarmen en een nieuwe impuls geven aan ons Medicijnwiel-in-wording. AHO <3 HI! <3

 

AARDE MEDITATIE bij Timotheus in Merksem, 26 september 2017

Na een lange babbel over o.a. rouw sloten we af met een korte maar zeer krachtige Aardemeditatie waarbij elke deelnemer een boodschap ingefluisterd kreeg in de Native taal van Lionel. De meditaties van Lionel zijn altijd anders en zijn Native Song beroerde de deelnemers.

 

LIONEL & HILDA BIJ ELS in Rotselaar, 27 september 2017

Naar verluid was het een helende dag vol verhalen bij het vuur.
We waren er zelf niet bij maar Lionel  & Hilda waren zeer enthousiast over een rijkgevulde dag.

 

 

 

ZWEETHUT bij Shamballah te Deinze, 29 – 30 september 2017

Lut ontving ons heel gastvrij in haar mooie centrum én huis met prachtige tuin.

Eerst voorbereiden en opbouwen
Vrijdag begonnen we een zweethut te bouwen. Eerst moest de plaats volledig schoongemaakt en de oude zweethut met respect weggehaald worden.

We hadden niet gedacht dat Lionel op zijn leeftijd nog ‘in wilgen zou klimmen’ om de juiste takken voor de zweethut te bemachtigen…:-)  Gelukkig kregen we hulp van de Vuurmannen, die al enkel dagen op voorhand in de boomgaard waren.
We hebben de plaats en de bomen bedankt en op Native wijze offertjes gebracht aan de natuur als dankbaarheid.
Prachtig om te zien hoe Lionel in zijn nopjes is tijdens het bouwen van een nieuwe zweethut. Hij is plots zoveel jaren jonger.

Zweethutceremonie
Zaterdag ging we met een zeer kleine groep in de zweethut, maar het was zeer krachig. Een zweethut begeleid door een Native American, die als kind opgegroeid is met zweethutten, of iemand van hier is toch wel een verschil..:-) We sloten af met een kort Pijpritueel in een mooie sfeervolle kleine tipi van de Vuurmannen.
Moe maar voldaan keerden we terug naar huis, naar De Vleugelhoorn.

 

Wat een prachtige tijd samen met Lionel & Hilda! Mooie energetische momenten, hun zijn, … We zijn helemaal pro om ze terug uit te nodigen.  Hopelijk mogen we volgend jaar niet enkel de energetische overvloed ervaren, maar ook wat financiële overvloed voor deze prachtige mensen die zulk mooi wereldwerk doen! AHO!

 

 

* Alle foto’s zijn eigendom van ‘De Vleugelhoorn’ en mogen niet worden gebruikt voor andere communicatie doeleinden zonder toestemming te vragen. Wilt u een foto gebruiken mail ons dan via info@vleugelhoorn.be.