Wonderbaarlijke dieren in Vleugelhoorn

Schildpad Mi die na bijna 7 maanden in de grond net uit de grond is gekropen


Roofvogel in Tipi

Poosje geleden ging Jeroen in de tipi… Plots veel actie en lawaai en er vloog een vogel over zijn hoofd de tipi uit. Het bleek een roofvogel met prooi… de tipi vol met kleine witte veertjes achterlatend… Was dit een bericht van onze goede native vriend Little Eagle & White Dove? Ze hebben een paar jaren geleden onze tipi ingewijd.
Paar weken erna was Jeroen de schildpadden in de tuin aan het observeren. Plots vloog een roofvogel met prooi rakelings naast hem… de prooi leefde nog waardoor de roofvogel diende bij te sturen.


Schildpad Mi teruggevonden na bijna 7 maanden

Op 25 september 2022 tijdens het Schelpeninitiatieweekend was door een onoplettendheid van Jeroen beide schildpadden Mo en Mi ontsnapt. Mo hadden we direct teruggevonden, maar Mi was onvindbaar, hoeveel uren Jeroen ook heel de tuin heeft afzocht. Hij was er het hart van in, want hij voelde zich schuldig.
We hoopten dat hij zichzelf goed de winter kon doorbrengen en dat we hem in het voorjaar terug mochten zien.

Op 15 april 2023, terwijl Jeroen bezig was met de voorbereiding van het Schelpeninitiatieweekend eind van de maand, vonden we plots schildpad Mi in de border, achter de tipi. Mi was nèt uit de grond gekropen… We waren natuurlijk heel blij!
Jeroen stak een paardenbloem uit het gras en Mi at hier met volle teugen van.

Heel bijzondere ervaring, want Mi had wellicht nog nooit een winter in de grond doorgebracht. Normaal duurt een winterslaap maximaal 6 maanden (bij ons in de kelder, in een bakje met stro). Deze winter heeft hij 7 maanden geslapen. En het is precies of hij véél krachtiger is. Gevoed door de Aardekracht!


Schildpad en Vallei (= transformatieseksualiteit)
Bij Vallei of transformatieseksualiteit laat je in jezelf Moeder Aarde en Vader Zon vrijen.
Na meer dan een half jaar in de grond en doordrongen te zijn van de Moeder Aarde energie komt de schildpad naar boven. De zon brengt de schildpad dan tot leven. Paardenbloemen zijn een van de eerste bloemen en zitten vol zonne-energie. De schildpadden zijn er dan ook zot op. Het schild is een soort zonnen-panneel dat de zonnen-energie omzet in levensenergie. Vergis je niet schildpadden zijn veel sneller dan je denkt, ze klimmen als de besten en zijn meester-ontsnappers…. tenminste als de zon schijnt. Sinds we schildpadden observeren begrijpen we waarom de Ninja-turtles zijn ontstaan 🙂

Winterslaap van de schildpad
Tijdens de winterslaap eet en drinkt een schildpad niet. De schildpad brengt zijn hartslag naar bijna 0 en heeft zo goed als geen zuurstof nodig. Graaft hij zich in de natuur in dan vindt ie de nodige zuurstof tussen de aardekorrels (hij graaft zich niet zo diep).
Er wordt aangeraden om een schildpad in de kelder of in een koelkast te laten overwinteren. Dit zou veiliger zijn (wat wellicht ook zo is), maar zo mist de schildpad wel de kracht van Moeder Aarde.

Link met ons eigen leven
Je kan veilige beslissingen nemen die je niet in je kracht zetten maar wel meer zekerheid geven of kies je voor het volle leven?
Wat zou jij verkiezen als schildpad?
– Je hele winterslaap je laten voeden door de kracht van Moeder Aarde met het risico dat als het een heel strenge/vochtige winter is het kantje boordje kan worden.
– Of veilig in een bakske met stro, binnen… grotere kans op overleven maar veel minder opgeladen door Moeder aarde en daardoor niet vol leven?