Red Tent Movement

red-tent

 

De ‘Red Tent’ is gebaseerd op het boek van Anita Diamant waarin ze vertelt hoe duizenden jaren geleden vrouwen iedere maan(d) rond nieuwe Maan samen tijd doorbrachten. Hier werden lief en leed gedeeld, rituelen uitgevoerd, verhalen verteld, wijsheid en kennis gedeeld rondom geneeskrachtige kruiden, geboorte en verlies en er werden klanken gemaakt,  oftewel ‘zusterschap’  beleefd en ervaren. Het was altijd een veilig en heilig samenzijn met vrouwen.

Vandaag de dag ontstaan er wereldwijd weer allemaal nieuwe Rode Tenten en Vrouwencirkels voor vrouwen van alle leeftijden, van allerlei komaf, met allerlei beroepen, met welke huidskleur dan ook. Wat er gedeeld wordt is het vrouw-zijn.

.

dvd-things-we-dont-talk-aboutDe Red Tent film: ‘Things We Don’t Talk About’ – Women’s stories from the Red Tent

Deze film brengt helende verhalen van de Red Tent. Het is een documentaire van Isadora Leidenfrost die laat zien hoe de met rode doeken gedecoreerde ruimtes vrouwen en meisjes weer in hun kracht brengt. De film werpt het licht op dingen die vrouwen diepe pijn en grote vreugde brengen en hoe voor velen de Red Tent een plek is waar ze kunnen kennismaken met een werkelijk steunende kring van vrouwen.

Zie trailer: www.redtentmovie.com/trailer.html

Terug naar pagina Vrouwencirkel

Bewaren

Bewaren

Bewaren