Onze Maori verbinding

 

 

 

 

 

 

 

Kia ora,

We voelen ons sterk verbonden met alle ‘indigenous people’ en in het bijzonder met de Maori’s uit Aotearoa (Nieuw-Zeeland). Waarom? Hoe is dat gekomen? Lees ons verhaal…

Eerste ontmoeting met de Maori-energie

René en Jeroen volgden in 2007-2008 een jaartraining voor mannen in Kasteel De Schans en  deden tijdens die training een vuurloop, begeleid door de Maori Michael Tonihi. Dit was de eerste kennismaking met een Maori en Jeroen was sterk onder de indruk van de uitstraling van Michael, de Maori-energie en de Haka, waardoor Jeroen erna met Michael contact hield.

Maori-teachers

Jeroen volgde intensieve trainingen bij Michael Tonihi & Christiane Kammerer tot januari 2010 en mocht voor het afsluitende blok een kennis uitnodigen. Hij nodigde René uit.
Jeroen is Christiane & Michael zeer dankbaar voor al hun teachings en levenswijsheden.

Michael en Christiane zijn in de leer bij de Keltische leermeester Shin in Zwitserland. De werkwijze van Shin is zeer bijzonder en interessant (zie link onderaan de pagina). Shin bleek nog meer Maori studenten te hebben, en vriendin Elisabeth vertelde dat die in Belgie een Haka-workshop kwamen geven. Zo ontmoette Jeroen in juni 2011 Ojasvin Kingi Davis & Waimaania Iris Hausermann. Sindsdien volgt Jeroen trainingen bij hen door heel Europa en in Nieuw-Zeeland.

Reisbestemming Aotearoa

Jeroen is een aantal keren naar Nieuw-Zeeland gereisd. In 2012 vertrok hij naar Aotearoa voor de ‘energetisch Maori-Tour’ van de Grandmothers Healing Haka van Waimaania & Ojasvin (zie link onderaan de pagina), maar door ziekte moest hij in Sydney (Australië) opgenomen worden in het ziekenhuis. Ook al was hij niet fysisch aanwezig op de Tour, Waimaania & Ojasvin namen hem energetisch mee en dit deed Jeroen goed.

Het volgend jaar geraakte hij er wel, samen met René. Samen beleefden ze een krachtige ‘Energetische Maori-Tour’.

Ook in 2015 nam Jeroen deel aan die Tour. Tijdens deze reis kreeg hij een sterke band met Rangi Davis , Maori-elder en de moeder van Ojasvin. Na de Tour verbleef Jeroen bij Rangi & Kingi Davis thuis en tijdens een van de laatste nachten droomde Jeroen dat hij Rangi naar België ‘moest’ uitnodigen. De volgende morgen deelde hij dit met Rangi en grapten ze er samen over.

En Linda?

In mei 2015 volgden Linda & Jeroen en René het 5-daagse seminar Grandmother Healing Haka  van Ojasvin & Waimaania, georganiseerd in naar de Ardèche. Dit was voor Linda de eerste ontmoeting met hen.

Tijdens het Man-Vrouw-ritueel heeft Jeroen, gesteund door vele mannen, Linda onverwacht ten huwelijk gevraagd. Verrast en blij zei Linda uitbundig ja :)

Tijdens dit seminar hebben Linda & Jeroen aan Waimaania&Ojasvin gevraagd om hun trouw te begeleiden. Met de droom in Aotearoa indachtig stond Jeroen erop dat Rangi ook aanwezig zou zijn: dit was hét moment dat ze naar België zou komen. Eerst hielden Waimaania&Ojasvin de bal af, maar Jeroen hield vol. En.. uiteindelijk werd niet alleen een vliegticket voor Rangi geboekt, maar ook voor haar man Kingi! En dit bleek heel bijzonder, want hij had nog nooit verder dan Australie gereisd.

Linda voelt een sterke verbinding met de Maori’s. Ze is helemaal de Maori-energie ingerold. Tijdens de Grandmothers Healing Haka voelde ze dat alles wat ze geleerd had in de jaren, nu werkelijk een plek innam ín haar fysieke en energetische lichamen.
De ontmoeting met hen speelde ook een rol in het opstarten van haar Vrouwencirkel.

De Vleugelhoorn

In onze zoektocht naar de ideale locatie om de Maori’s te ontvangen én te trouwen, werden we gegidst en begeleid naar onze huidige plek in Velm.

De gelijkenis met een gemeenschapshuis (Marae) bij de Maori’s viel Jeroen direct op. Rangi zei zelfs: “it doesn’t look like a Marae, it IS a Marae.” :)

Maori’s in De Vleugelhoorn

In juni 2016 mochten we voor het eerst zelf de Maori’s verwelkomen: de Maori-elders Rangi & Kingi Davis en Waimaania & Ojasvin voor het Kosmische Huwelijk van Linda & Jeroen. 

De trouwweek was zeer krachtig: alle voorbereidende werken samen met een ‘Dream-team’ van vrienden én de familie Davis, de speciale Maori-Blessing van De Vleugelhoorn en het Kosmische Huwelijk zelf met hartsverbindende ceremonies. Prachtig om met zoveel mensen de Maori-energie te kunnen delen.

Pou Uira Haka seminar

In oktober 2016 hebben Waimaania & Ojasvin de ‘Pouira Haka Seminar’ gegeven. De workshop was een voltreffer: blije mensen, volzet, veel hartsenergie. En hebben een Haka-familie opgericht  die regelmatig samenkomt om te oefenen.

Nu geven Waimaania & Ojasvin hier elk jaar een Haka-seminar! :)

En verder?

Jeroen voelt het als zijn taak om anderen de Maori-energie te laten ervaren, weliswaar niet op een ‘fastfood-manier’. Hij laat zich bij zijn activiteiten inspireren door zijn ervaringen bij de Maori’s. Linda en René inmiddels ook :)

Arohanui,
Linda & Jeroen en René

Meer info

 

Om te kijken:

https://www.grandmothershealinghaka.com/videos/

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren