Jelle Hainje

Jelle is een dierbare broeder van Jeroen. Zijn verbinding met het vuur is heel inspirerend. Met Jelle brengen we ook de zweethut en de vuurloop naar Vleugelhoorn tijdens de Vuur-Verdiepingsmannenweekends van Wildeman Krachtdans.
Jelle en Jeroen zijn samen actief in de Mannengemeenschap Mannenhart.


We laten nu Jelle aan het woord. Zoals je merkt komt ie uit Nederland:

‘Als jongen mocht ik al graag een fikkie stoken, het spel der vlammen de gretigheid van het vuur boeiden mij toen en nu eigenlijk nog steeds. Kleine fikkies monden uit in vuurstapels van 2 meter hoog op het Wildeman festival voor de vuurloop. Ik ervaar vuur als een (heilige)entiteit net als de andere elementen. Zittend bij een vuur voel ik wat er werkelijk toe doet. Op weg naar een/de bestemming aan de andere kant van het Vuurpad waar het proces vooraf belangrijker is dan de wandeling over de hete kolen. De verbinding met alles wat is. Water daar mocht ik graag in zwemmen als jongen of gewoon naar kijken. Boeiend vind ik de verschillende verschijningsvormen van vast naar vloeibaar van vloeibaar naar vluchtig en andersom. Tijdens een zweethutceremonie verbind ik het water en vuur samen en creëren ze stoom, verbonden met moederaarde zittend of liggend in de (warme/hete)lucht. Een zweethutceremonie gaat voor mij over verbinding en heling met en van jezelf. Dit krachtig, in zachtheid en liefde, niet sneller dan het langzaamste deel in je kan. 

Ik ben werkzaam als consumptief docent en docent beeldende vorming in het specialistisch voortgezet onderwijs. Ik ben getrouwd met Karin (ruim 30 jaar samen) we hebben 3 kinderen Mare, Thijm en Linde. Ik woon in Zutphen (NL).’