In Stilte van Oud naar Nieuw

Een stille oproep tot vrede en verdraagzaamheid

Dinsdag 31 december 2019
14:00 tot 16:00 uur
Onze Lieve Vrouwe-kerk in Sint-Truiden

We organiseren samen met Timotheus Project een stiltewandeling door het centrum van Sint-Truiden om tenslotte in de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan de Grote Markt een ‘stiltemeditatie’ te houden.

We willen daar onze innerlijke krachten bundelen door ons te verbinden met elkaar en met de wereld: een stille oproep tot vrede en verdraagzaamheid. En een krachtig signaal tot meer stilte in onze samenleving.

Op de dag dat we de overgang van oud naar nieuw vieren, en naast het (terecht!) feesten en vieren, willen we een moment van stilte en bezinning inbouwen als tegengewicht voor alle verwarring, chaos en geweld in deze wereld.

Voor het 3e jaar op rij verzamelen we met vele andere mensen in Vlaanderen vanaf 14.00 uur op vastgestelde plekken in verschillende grote steden of op andere belangrijke plaatsen van het land. Hier doen wij graag aan mee

Details:

14.00 uur – Plaats van samenkomst:
Onder de overdekte hal aan de parking op de Veemarkt (ingang van de parking in de Sint-Jansstraat, zijstraat van de speelhoflaan). Parkeren is hier gratis.

We starten met een korte kennismaking
Van daar stappen we naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de Grote Markt van Sint-Truiden.
Gedurende het eerste deel van de tocht overwegen we het voorbije jaar en de intenties voor het komende jaar. We nodigen je uit dit te delen met één van je tochtgenoten.

Het tweede gedeelte stappen we in stilte, met aandacht voor al onze zintuigen, aandacht voor alles wat leeft in de stad, in de omgeving.

15:00 uur: Stiltemeditatie in Onze-Lieve-Vrouwekerk en duurt 40 minuten.

Hierna stappen we gezamenlijk terug naar het vertrekpunt.

Prijs: GRATIS
Doelgroep: voor iedereen toegankelijk.
Organisator:  Timotheus Project
Begeleiders: Ann Vandenbrande en Linda Beekelaar

Meer info + andere locaties in Vlaanderen vind je op de website van Timotheus