Het Pad van de Wildeman

Verschillende Vrouwen vertelden me (Jeroen) dat ze graag eens ‘een vlieg zouden willen zijn tijdens een Mannencirkel’.
Welnu lieve Vrouw, op deze Open Mannencirkel ben je uitzonderlijk welkom!
Man, een mooie gelegenheid om je partner of een vriendin mee te nemen.

Deze avond wordt gegeven door gast en dierbare broeder Arjan Verschuur.
Arjan is een begeesterd spreker en inspirator. De laatste jaren is hij over dit thema een boek aan het schrijven.
Arjan schonk Jeroen de Wildeman Krachtdans.

Bijdrage: 20,00€


We laten nu Arjan aan het woord:d

‘Eind 2015 nam ik het initiatief voor het Wildeman Festival. Sinds ik het festival deze naam gaf, heb ik met het verhaal en archetype van De Wildeman geleefd. Vragen die steeds weer bij me opkwamen waren: “Wat is De Wildeman eigenlijk? En: “Hoe kunnen we de symboliek in het verhaal van De Wildeman het beste begrijpen”. De antwoorden die ik gaandeweg op deze vragen kreeg, vormen de basis voor Het Pad van de Wildeman.

Het Pad van de Wildeman is zowel een reisgids voor de avontuurlijke reis naar binnen als een holografische bril waardoor je naar transformatieprocessen kunt kijken. De essentie van dit pad wordt aan het begin van het verhaal in krachtige symbool-taal samengevat: het bos in gaan, de poel leeg scheppen en terugkeren met de wildeman. Hierbij staat “het bos” symbool voor onze onbewuste binnenwereld, “de poel leeg scheppen” voor de avontuurlijke reis door onze binnenwereld en “de wildeman” voor die delen van ons onbewuste waarvan we ons tijdens onze innerlijke reis bewust geworden zijn.
Toen ik de Wildeman krachtdans doorkreeg liet ik me ook inspireren door dit pad van de Wildeman.

Op maandag 21 februari 2022 geef ik bij mijn vrienden Jeroen en Linda in De Vleugelhoorn in Velm (nabij Sint Truiden) – in het kader van een open mannencirkel waarbij ook vrouwen aanwezig mogen zijn – een interactieve lezing over Het Pad van de Wildeman. Tijdens deze interactieve lezing vertel ik het verhaal van De Wildeman, krijg je globaal inzicht in de drie delen en zestien etappes van Het Pad van de Wildeman en kun je – door middel van een mini-opstelling – aan den lijve ervaren hoe het is om De Wildeman in jezelf te ontmoeten en vrij te laten.’