Workshop Fermenteren met groenten

Workshop Fermenteren met groenten

Maak je eigen kimchi*!

Zaterdag 14 januari 2023, 13.00 tot 16.00 uur

door: Tine Sterckx

Fermenteren is een van de pijlers van een gebalanceerde voeding en een gezonde levensstijl.

  • Het houdt je darmflora in topconditie.
  • Geeft je immuniteit een boost.
  • Is een ideale manier om restjes te verwerken.
  • Het is een duurzame, creatieve en gezonde manier om om te gaan met de elementen die de natuur ons geeft.

In deze workshop legt Tine je de basis van fermentatie uit.
Op drie uur tijd neemt ze je mee op een ontdekkingsreis door de wereld van fermenteren, een waar avontuur in smaken, geuren en kleuren. 

De workshop is laagdrempelig, interactief, leerzaam, en vooral heel erg leuk.
Het uitgangspunt is: leren door te doen.

Tine gebruikt uitsluitend biologische producten.
Door het aantal deelnemers te beperken, is er ruimte voor een erg persoonlijke aanpak.

Op het einde van de workshop neem je je allereerste fermentatie mee naar huis en beschik je over de kennis en vaardigheden om zelf te gaan fermenteren.
De workshop is dus inclusief alle materialen (glazen bokaal en de verse groenten)

*Kimchi! Traditioneel uit Korea, maar wij maken er onze eigenzinnige plantaardige versie van. Gefermenteerde groenten zorgen telkens weer voor een avontuurlijke smaak op je bord én ze doen iets goeds in je lijf. Niets dan voordelen dus 🌱🥕🌶️” – Tine Sterckx

Inclusief Glazen pot & verse groenten

In de prijs is inbegrepen een glazen bokaal + alle materialen om te kunnen fermenteren (dus ook de verse onbespoten groenten)

Prijs: € 65,00
incl. thee/koffie en versnapering

Wie is Tine?

Tine Sterckx staat o.a. aan het roer van restaurant De Levensboom in Hasselt, een plantaardig natuurvoedingsrestaurant. Ze verzorgt diverse (intuïtieve) kookworkshops en geeft ook ijsbad workshops.
www.tinesterckx.be