Dirk Thys

Ik ben een gelukkig man met een liefde voor dans, muziek en Nele – mijn lieve partner.
Een bijzondere fascinatie gaat uit naar draken en energie. Ook leeuwen en olifanten hebben met hun grote kracht mijn hart gestolen.

Om in vorm te blijven zet ik het regelmatig op een loopje, en de “Ten Miles” zijn geen onbekenden voor mij.

Als kind was ik al verslingerd aan mijn cassetterecorder en muziek beluisteren is nog steeds een bron van intens genieten. Een live concertje meepikken hoort daar ook bij.

Draken staan voor mij voor transformerende energie. Deze energie erkennen en herkennen in mezelf en laten ontwikkelen blijft een boeiende zoektocht.

Deze tocht begon een aantal jaren geleden met een Burn-out, die me dwong om op een andere manier in het leven te gaan staan.

Dit deed ik door verschillende workshops en trainingen te volgen waar ik de kracht van persoonlijk werk mocht ervaren. Hoe ben ik de beste versie van mezelf? Hoe heb ik onvoorwaardelijk lief? Hoe laat ik oordeel varen? Hoe los ik controle en wat doe ik met overgave? Het zijn vragen die me bezighouden.

Zo kwam ik via lichaamswerk en Tantra in contact met dansexpressie en de 5Ritmes van Gabrielle Roth.  Een ware openbaring voor mij. Mezelf helemaal (over)geven op het ritme van de muziek kan zo bevrijdend zijn.

Ook massage en energetisch werk intrigeren mij en in beide verdiep ik me of wil ik mij verder bekwamen.

Bij mijn eerste deelname aan een mannen cirkel ontmoette ik Jeroen, en leerde ik centrum Vleugelhoorn kennen. Na een intens weekend “Wildeman Krachtdans” volgde al snel de Pou Uira Haka van Maori Ojasvin & Waimaania. Sinds 2021 werd ik er met veel plezier assistent van Jeroen en begeleiden we nu samen het Wildeman Krachtdans Initiatieweekend.