Cranio Sacraal Behandeling – Rehabilitatie sessie

Rust, ruimte creëren, herstellen
en verbinden met de wijsheid van je lichaam

In stilte, met aandachtige zachte aanraking
jouw ruimte terugvinden,

in evenwicht komen & helen
de ‘vergeten Eigen Levenskracht’ laten stromen
dieper zakken naar de Bron in jeZelf

door: Linda Beekelaar
gecertificeerd Cranio Sacraal behandelaar,
massagetherapeut, aromatherapeut

Een Cranio Sacraal sessie is een zachte, rustgevende, heilzame behandeling die werkt met de fascia (bindweefsel) en het ritme van het ruggenmergvocht. Cranio is schedel, Sacraal is heiligbeen.
Het verlicht spanningen in het lichaam, waardoor je Levensenergie beter gaat stromen en het zelf-herstellende vermogen van je lichaam terug wordt geactiveerd.
De diepe ontspanning (Theta) werkt helend voor een zenuwstelsel dat uit evenwicht is geraakt.
In een behandeling wordt er verbinding gemaakt met met datgene wat er toe doet, voorbij de (fysieke) klacht, voorbij het gebied van oorzaak en gevolg. Een rehabiliterende reis voor jou, als mutidimensionaal wezen en terug te voelen wie jij werkelijk bent.

Hoe verloopt een behandeling?

We starten altijd eerst met een kort gesprek om te luisteren naar wat er op dat moment aandacht vraagt.

Daarna mag je volledig gekleed gaan liggen op de behandeltafel en leg ik zacht mijn handen op je lichaam. Je hoeft tijdens de behandeling niets te doen, alleen aanwezig zijn bij de senstaties die je opmerkt in je lichaam.
Ik creëer ruimte voor ons, in aandachtige aanwezigheid, communiceer met je lichaam om op een dieper niveau toegang verkrijgen tot jouw organische blauwdruk. Hierin ligt alle informatie opgeslagen van wie jij bent, ook wat je niet kunt waarnemen. We dragen immers de kosmos in ons. Al het leven is aanwezig in wie wij zijn en dit ligt opgeslagen in de signatuur van je lichaam.
Stilte is een belangrijk onderdeel in deze sessies, omdat in de stilte diepgang en transformaties kunnen plaatsvinden.

Kortom: een diep ontspannende, helende reis om jouw ‘Levenskracht’ (terug) te laten stromen waardoor er ‘eerherstel’ kan plaatsvinden op verschillende lagen van je Zijn.

..

Cranio Sacraal behandeling helpt onder andere bij:

  • Fysieke klachten zoals hoofdpijn, spanningen, burn-out, rusteloze benen, krampen, PMS, pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, problemen met organen en/of spijsvertering, fibromyalgie …
  • Emotionele en mentale klachten zoals onrust, stress, angst, depressie…
  • Traumatische gebeurtenissen – bewuste en onbewuste.
  • Gevoel van disconnectie met jezelf en het grotere geheel.

Meer info over Cranio Sacraal behandeling

Al onze ervaringen worden opgeslagen in het cel-geheugen van ons lichaam. Zowel positieve als negatieve en traumatische ervaringen. Dit heeft invloed op het ritme en de doorstroming van het cranio sacrale vocht vanuit de schedel tot aan het heiligbeen. Een beperkte beweging betekent dat een verkramping is ontstaan door een (oude) emotionele of fysieke klacht.
Dit kan, net als chronische stress, verschillende oorzaken hebben en de symptomen kunnen heel uiteenlopend zijn.

Vanuit stilte en aandacht luister ik naar je lichaam en volg de beweging ervan zoals het zich voordoet, zonder iets te manipuleren. Door middel van langdurige, lichte aanrakingen worden spanningen en blokkades verlicht, waardoor je Levensenergie (terug) gaat stromen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam terug wordt geactiveerd en heling kan plaatsvinden van binnenuit.

Het parasympatische en sympatische zenuwstelsel komen weer tot evenwicht. Na een aantal behandelingen slaagt het organisme er in om zichzelf te reguleren.

Het aantal sessies is afhankelijk van de klachten, de duur van de symptomen en de impact op het zenuwstelsel.

Tarief & betaling

Consult (75 min.) € 65,00

Betalen kan ter plaatse alleen cash, of op voorhand via bank over te maken.
Voor een afspraak kun je bellen naar: 011-18 24 86 / of stuur een mail via onderstaande knop.