Zachte Yoga op maandagochtend

Zachte Yoga

voor beginners én gevorderden van álle leeftijden

elke maandagmorgen, 10.00-11.00 uur

door yoga teacher: Manu Fernandez

Zachte yoga is niet gericht op kracht en lenigheid. Integendeel het is heel rustig en zacht, met respect voor jouw eigen grenzen. Daarom is dit ook zo geschikt voor alle leeftijden, juist ook voor oudere mensen.

Je hebt totaal geen ervaring of kennis van yoga nodig. En als je lichamelijk een beperking hebt, dan kun je nog steeds meedoen. Er zijn altijd aangepaste houdingen voor je. Ook als je een gevorderde yogi bent worden er uitdagingen aangereikt.

De lesgever Manu Fernandez is gediplomeerd en heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse vormen van yoga. Zijn voorkeur gaat nu uit naar de zachtere vormen van yoga, omdat het leven al zoveel ‘kracht en snelheid’ vraagt.

Yoga helpt je lichaam-geest-ziel in balans te brengen. Het bevordert je gezondheid, weerbaarheid, veerkracht, vitaliteit en geeft diepe ontspanning.

In deze yoga-lessen worden ook Yin yoga en Restorative Yoga verwerkt en aangevuld met ademhalingsoefeningen en meditatie.


Samengevat:

1.  Zachte Yoga is voor iedereen toegankelijk je hoeft niet soepel te zijn!
2.  het leert jou diep te ontspannen
3.  maakt je lichaam sterker en soepeler
4.  leert je anders met “het leven” om te gaan
5.  vergroot je meditatief gewaarzijn
7.  Zachte Yoga is ‘me time’ tijd voor jezelf vrijmaken :-)

Praktische informatie

Wanneer: elke maandagochtend van 10.00 tot 11.00 uur, behalve in de vakanties. Geef je graag op voorhand even op per mail.
Prijs: Er wordt gewerkt met een lessenreeks van 10 aaneengesloten lessen á € 12,00 per les. Deze 10 lessen dienen op voorhand ineens contant betaald te worden. Overleg voor een regeling is mogelijk. Je kunt elk moment instappen, dan betaal je enkel nog de resterende lessen.
De lessen lopen zonder onderbrekingen door (met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen).
Les gemist? Deze mag je altijd op een andere locatie inhalen. Op Manu’s website shantiyoga.be vind je het lesrooster.
Materialen: matjes, kussens en dekens zijn aanwezig, maar je mag altijd je eigen matje meebrengen als je dat prettig vindt.
Tip: doe gemakkelijk zittende kleding aan en neem warme sokken + vestje mee.

Aanmelden:
Laat even weten als je wel óf niet komt,
bij voorkeur via mail info@vleugelhoorn.be. 

Manu Fernandez
Docent yoga en meditatie  

Manu staat al meer dan 20 jaar elke dag op zijn mat. Hij beoefent Yoga in alles wat hij doet, het is een levenswijze voor hem. Zijn intentie is te leven naar het achtvoudige pad dat hem naar het doel van Yoga brengt: dieper thuiskomen bij zijn hogere Zelf.​

Hij volgde zijn yoga-opleiding bij Alberto Paganini en meerjarige opleidingen & workshops in de traditie van Sivananda (opleiding Vedanta) en Satyananda. Hij kreeg rechtstreeks onderricht volgens
de Indische traditie van Swami Mukti Dharma die 16 jaar bij zijn Guru Swami Satyananda leefde. Daardoor heeft hij een zeer uitgebreide kennis van en ervaring met verschillende yogastijlen (Yin, Hatha, Vinyasa, Pranayama, Yoga Nidra).

Daarnaast heeft Manu 22 jaar ervaring in meditatie. Hij deed Vipassana retraites en solo retraites. Hij is trouw aan de Dharma, de leer van Boeddha. Ook is hij Mindfulness trainer en Reiki Master.

Manu heeft zich verder verdiept en gespecialiseerd in Yin Yoga volgens Paul Grilley, waarbij yoga aangepast wordt aan de mogelijkheden van het lichaam. Hij is leraar en blijft tegelijkertijd ook leerling.

Meer informatie lees je op zijn website Shanti Yoga