SIT-IN Innerlijke rust, stilte & verbinding – Meditatiebeleving

Schilderij is gemaakt door: Catharina Nieuwenhout

‘Een uitnodigend ervaringsmoment van rustgevende, opladende stilte én verbinding

…………….

  •     Wil je groeien in bewustwording?
  •     Wil je graag nog beter leren mediteren?
  •     Wil je graag mensen uit je streek ontmoeten?
  •     Wil je graag even tot rust komen en ontspannen?
  •     Wil je jouw leven een nieuwe duurzame wending geven?
  •     Wil je jouw dagelijks leven de balans geven die je nodig hebt?
  •   Wil je energetische ondersteuning voor je persoonlijke intenties en projecten?
  •   Wil je graag op een nieuwe manier je steentje bijdragen aan een wereld in transitie?

Gun jezelf dan in een Sit-in tijd en ruimte om bij jezelf te komen. Je hoeft er niet alleen voor te staan.

Rust- en stiltebeleving

Tijdens een Sit-in krijg je een aantal sleutels die voor jou de deuren openen naar je innerlijke bron van waarachtig gelukkig zijn.
Deze aangename kennismaking met je ware ‘zijn’ is zo belangrijk, omdat je dan niet meer langer afhankelijk bent van de wereld om je heen. Je bewustzijn van je innerlijke levensbron is voeding voor jouw levensgeluk. En zo kun je de lastige dingen in jezelf aanpakken en jezelf laten groeien.

Voor iedereen toegankelijk

Een Sit-In is open voor beginnende én gevorderde beoefenaars.
We vertrekken vanuit de eenvoudige ademhaling, zit- en-zijnsoefeningen en soms maken we klanken. Er worden ook verschillende rijkere vormen van meditatie aangeboden die telkens leiden naar de innerlijke stilte, de leegte. Het uitgangspunt is steeds de vraag: “Hoe kunnen we vanuit die innerlijke stilte creativiteit ontwikkelen om samen de grote uitdagingen voor onze tijd aan te gaan?

Een creatiecirkel

Ghandi gebruikte de naam ‘Sit-in’ voor het eerst als een vorm van geweldloos verzet tegen wat er in de wereld gebeurt. Het is dus een geweldloze tool om niet alleen jezelf, maar ook de samenleving in beweging te krijgen.

Als slotritueel van de bijeenkomst wordt elke deelnemer vrijblijvend uitgenodigd om een intentie (iets wat er op dat moment leeft) in de cirkel neer te zetten (luidop of innerlijk). Via de opgebouwde stille kracht geven de aanwezigen via de gezamenlijke geestkracht vorm aan die intentie.
Op het eind wordt de verbinding gelegd met het groter geheel: de groepsintentie voor de maatschappij, de wereld.

Concreet

Een Sit-in-bijeenkomst bestaat uit een relatief kleine groep van mensen. Die duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Hierin maken we eerst tijd om met elkaar kennis te maken en het thema van de bijeenkomst te duiden. Er volgt dan een eerste (begeleide) meditatie (+/- 20 min). Na een korte deelronde is er een stiltemeditatie (+/- 25 min). Daarna is er ruimte om ervaringen te delen bij een kopje thee en meegebrachte versnaperingen.

Praktische info

Een Sit-in wordt begeleid door een door Timotheus Project opgeleide Sit-in-facilitator die ervaring heeft met meditatie en innerlijke groei.

Graag op voorhand aanmelden
We zitten op stoelen. Thee wordt voorzien. Brengt u iets te versnaperen mee ?

DATA

  • Vrijdag avond 20 september van 20:00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19:45 uur)
  • Dinsdag 31 december In Stilte van Oud naar Nieuw om 16:00 uur in een kerk in het centrum van Sint-Truiden (start 15:00 uur met een stiltewandeling). Meer info volgt…

Als je in een andere streek woont, kan je via de website van Timotheus ook kijken voor Sit-In’s bij jou in de buurt.

Bijdrage in de onkosten: € 5,00 (ter plaatse betalen) als steun aan het Active Community Project en bijdrage in de kosten (verwarming, drank).
Inschrijven: graag op voorhand inschrijven via mail of via de website van Timotheus.
We sturen je uiterlijk 3 dagen op voorhand een bevestigingsmail. Mocht je toch geen mail ontvangen, neem dan even telefonisch contact met ons op: 011-182486.

Walk-In – stilte beleven in de natuur
Wordt verwacht: stiltebelevingen in de natuur. Om zo de voedende kracht van de natuur als extra dimensie toe te voegen voor onze innerlijke balans.

Visionboard 'Zijn'
Visionboard van Linda Beekelaar


“Hoe kunnen we vanuit innerlijke stilte creativiteit ontwikkelen om samen de grote uitdagingen voor onze tijd aan te gaan?”

#stilte #balans #harmonie #verbinding #aangenaamgevoel #sit-in #walk-in