Schelpenmeditatie

De Schelpenmeditatie is een mix van meditatie, relaxatie en soundhealing, waarin de schelp centraal staat.
Deze ontspannende avond is een mooie kennismaking met de energie en klank van de schelp (en mogelijk andere Native instrumenten).  Eerst kom je bij jezelf via een korte geleide meditatie. Erna kies jezelf een grote schelp die jou, samen met andere schelpen en klanken, mee op reis zal nemen.

De Schelp is niet alleen puur natuur, maar combineert ook de kracht van de spiraal, slak en schelp. Magie als daar bovendien de levensadem met intentie wordt door geblazen.
 Meer info over De magie van schelpen.

Tijdens de meditatie zijn een 25-tal grote schelpen aanwezig en wordt met de kracht van de spiraal gewerkt.
Op de foto zie je een meditatiekussentje op de plaats van het middelste puntje van de spiraal. De schelpen zijn dus ongeveer even groot als een brood.

Na je te verbinden met een Schelp wordt op bepaalde schelpen voor de deelnemers geblazen.
De energie, klank en trilling van dit oergeluid streelt elke cel van je lichaam en roept herinneringen op, mogelijk bewust.

Ook al zit de slak niet meer in de schelp, de schelp blijft nog steeds wezenlijk verbonden met de onthaastende kwaliteiten van de slak.
De slak leert ons vertragen en brengt ons ritme op het ritme van de ziel. Tijdens deze meditatie helpt de slak om bij jezelf te blijven en brengt ze je in contact met het diepste in jezelf.

Meer info over de workshop ‘Schelp als helend krachtinstrument’.