4 weekse cursus ‘Durf te rusten’ – Rustcirkels voor vrouwen

4-weekse cursus ‘Durf te rusten’
Rustcirkel voor vrouwen

Een krachtige reis naar je hart

4-weekse Yoga Nidra rustmeditaties
met een heerlijke vrouwelijke empowerment-twist

door: Linda Beekelaar
gecertificeerd Yoga Nidra & Restorative Yoga docent

Woensdagavonden 7, 14, 21 en 28 oktober 2020,
van 19.30 tot 21.00 uur

……………….

………..

Wanneer vrouwen de rust negeren die ze nodig hebben worden ze afgesneden van hun ware krachtbron. Of dat nu komt door sociale druk en verwachtingen, veel willen doen in weinig tijd, of diepgewortelde overtuigingen en schuldgevoel… het haalt ze uit hun ware (vrouwelijke) kracht. (Karen Brody)

…………..

Lieve vrouw, wie zou je zijn als je voldoende rust kreeg?

Zou je dan liefdevoller omgaan met je naasten? Met jezelf? Zou je bruisen van de energie om je passies te volgen?
Als moderne vrouw hebben we aangeleerd om ‘rust’ te beschouwen als zwak, lui, niet-productief of zelfs als iets egoïstisch. We hebben aangeleerd om andermans behoeften voorop te stellen. We voelen ons beschaamd wanneer we het eens rustiger aan doen. Hoe vaak hoor ik vrouwen zeggen: “ik heb écht eens tijd voor mezelf nodig, even helemaal niets moéten…”

We zijn vergeten hoe we moeten rusten en hoe we ruimte kunnen maken voor rust. Met als gevolg jarenlange vermoeidheid en overbelasting van het zenuwstelsel. En we zijn gestopt met dromen.

Het goede nieuws is dat wanneer je durft te rusten, je ruimte maakt om deze grote dromen terug te laten komen. Gelukkig is er een krachtige methode die elke vrouw kan toepassen om haar vitaliteit te herstellen, hoe druk of overweldigd ze zich ook voelt, namelijk: yoga nidra, oftwel slaapyoga of rustmeditatie. En dat hoeft soms maar 20 minuten te zijn voor een groots effect. 

………….

Rust uit, maak contact met je intuïtie en win je kracht terug
om je leven te leiden zoals jij dat wilt!

…………..

Helende tuin van stilte
In deze rustkuur van 4 weken stap je in de Helende tuin van stilte om je kracht terug te winnen. Om de beste diepe slaap van je leven te krijgen.
Je gaat loslaten wat je vermoeidheid voedt, kalmeert je innerlijke kind en krijgt helderheid wat je komt brengen in je leven. Je komt werkelijk dichter ín jezelf en leert je eigen grens te voelen. Je leert te luisteren naar het kompas en de wijsheid van je innerlijke wereld en herstelt je dromen. Je leert het heft in eigen handen te nemen.

Deze helende rust-cocon ga je thuis ook creëren (je krijgt tips hóe), zodat je daar elk moment van de dag terug contact kunt maken met jezelf, om te rusten en op te laden. Ervaar, net als ik, hoe diepe rust je leven kan veranderen.

 • Leer de vicieuze cirkel van onze (over)vermoeidheid te doorbreken.
 • Leer verandering te brengen in ingesloten patronen.
 • Leer écht dingen los te laten.
 • Leer ruimte te creëren voor een rijker en voller leven.

…………………

‘Waarom is rust zo belangrijk voor vrouwen?

Als we niet rusten, dan zijn we uitgeput, gestrest, een warhoofd en kribbig. Niet fijn voor onszelf en onze omgeving. 
Het aantal vrouwen dat problemen heeft met focus en aandacht neemt enorm toe. Dit is niet zonder reden. Ook het gebruik van medicijnen blijkt dramatische toe te nemen, ook tegen depressies. Het is duidelijk: vrouwen zijn hun ritme kwijt. En hoe kom je weer in je ritme?: door RUST…

……………..

Zet je innerlijke krachtschakelaar aan 

Gebrek aan rust is de oorzaak dat we onze creatieve, hartstochtelijke en instinctieve Zelf vergeten. Volgens Jungiaans psychoanalytica en schrijfster Clarissa Pinkola Estés (o.a. het boek De ontembare vrouw) gaan vrouwen dood als ze het contact kwijtraken met dit diepe weten. Voor vrouwen is het bitter noodzakelijk om verbinding te maken met hun binnenwereld om dit diepe weten opnieuw te ontwikkelen. Rust kan daarvoor zorgen, want dit verlaagt ons tempo die de deur openzet naar deze wereld. Daar vind je je innerlijke krachtschakelaar. Terug naar de bron in jou.

 • Rust maakt deel uit van onze natuurlijke cycli (van de vrouw, de natuur).
 • Rust activeert het zelfherstellend vermogen van je lichaam.
 • Rust geeft herbronning.
 • Rust verbindt ons met ons diepe innerlijke weten.

……………..

Inhoud van de 4-weekse Rustcirkel

We wandelen samen in 4 weken door de ‘Helende tuin van stilte’.
Er zijn 4 live lessen in onze yogastudio en daarnaast ontvang je  luisterbestanden die je dagelijks heerlijk thuis kunt beluisteren in je eigen rust-cocon. Je gaat lekker liggen onder een dekentje en luistert naar deze meditaties. Daarnaast ontvang je optionele oefeningen om het thema van die week te verdiepen. Je kiest zelf wat voor jou past om zo je eigen voorkeuren te ontwikkelen.
Tijdens deze rustkuur doe je thuis dus dagelijks je ‘Nidra Nap’ en hou je een dagboekje bij. In de lessen in de studio is er gelegenheid om vragen te stellen én om ervaringen te delen.

 

……………

We stromen naar de ‘uitgeruste vrouw’, verbonden met haar hart

♥ Rusten
We focussen op diepe ontspanning en beter slapen, want rust is altijd de eerste stap naar welzijn. Dit is essentieel voor een goede gezondheid en slaap.
Voor vrouwen is rust een gelegenheid om (opnieuw) contact te maken met onze verlangens, onze cycli te reguleren en fysieke uitputting achter ons te laten. Je leert thuis je eigen rust-cocon te creëren.

♥ Loslaten
We focussen op het loslaten van gedachten, emoties en gewoonten die je niet langer van dienst zijn en je gemoedsrust in de weg staan. Je gaat contact maken met je innerlijke essentie.

♥ Opstaan
We richten ons op opstaan in je leven, dat je een verschil kunt maken en je goed uitgerust blijft voelen. Je gaat je grootste dromen ontdekken en oefenen in ‘ja’ en ‘nee’ zeggen.  

…………..

Data en prijs

Data:
Woensdagavonden 7, 14, 21 en 18 oktober lessen in de studio, van 19.30 tot 21.00 uur. Daarnaast beoefen je thuis iedere dag de yoga nidra rustmeditatie en hou je een dagboekje bij.
Early bird prijs: € 80 (betaald vóór 7 september). Daarna geldt de normale prijs van € 98,00. (prijzen zijn voor particulieren; bij een factuur komt er 21% btw bij). De cursus gaat van start vanaf 3 deelnemers.

In de cursusprijs is inbegrepen:

 • 4 persoonlijke lessen van 1,5 uur in onze yoga-studio met de nieuwe rustmeditatie, verdiepende oefeningen met o.a. etherische oliën, gebruik van een yogamat + dekentje (mits dit terug is toegestaan i.v.m. Corona-maatregelen; anders breng je lakens mee om erop te leggen).
 • 3 ingesproken yoga nidra rustmeditaties om thuis te beluisteren.
 • Elke week ontvang je een mail met de nieuwe Nidra rustmeditatie (mp3) + optionele verdiepende oefeningen.
 • Rollerflesje ontspannende etherische olie t.w.v. € 15,00.

Optioneel:

 • Het boek van Karen Brody, grondlegster van Daring to Rest á € 15,00.

………………..

Wil je weten wanneer de volgende cursus start? Laat dan even een berichtje achter via bovenstaande knop. Dan hou ik je op de hoogte.

…………………………………

Mijn inspiratiebronnen

Bij het samenstellen van deze cursus heb ik me laten inspireren door mijn eigen leservaring van afgelopen jaren als gecertificeerd yoga nidra & restorative yoga docente. Yoga nidra is voor mij nog elke dag een groot geschenk om tot mezelf te komen en mijn innerlijke krachtschakelaar aan te zetten. Ik ben zó blij dat Yoga Nidra op mijn pad is gekomen, want het doet voor mij wonderen op vele vlakken in mijn leven.

Daarnaast neem ik mijn ervaring mee uit de Vrouwentrainingen die ik heb gevolgd, de Vrouwencirkels die ik begeleid, mijn kennis en ervaring in Aromatherapie en mijn inzichten over bewust aanwezig Zijn (Quantum fysica).
Als kers op de Nidra-taart deed ik de ’40 dagen rustmethode met yoga nidra’ van Karen Brody. Een zeer waardevolle aanvulling voor mijn passie voor Bewust-Zijn, Innerlijke Kracht, Yoga Nidra én vrouwenwerk. Ik ben dan ook heel blij dat Karen de uitnodiging doet om haar geschenk, deze methode, te delen met zoveel mogelijk andere vrouwen. Dit doe ik met plezier! :)

Met veel toewijding en betrokkenheid begeleid ik jou ook terug naar de bron van energie, wijsheid en kracht ín jezelf! Een krachtige reis naar je hart. Lieve Vrouw, durf te rusten.
Wees lief voor jezelf! 

Warme groet,
Linda Beekelaar

……………….

#yoganidra #nidra #slaapyoga #rust #rustkuur #rustkuurvoorvrouwen  #durfterusten #vrouwen #vrouwenkracht #vrouwenhart #innerlijkebron #innerlijkelichtschakelaar #innerlijkewijsheid #innerlijkekracht #innerlijkessentie #innerlijkewijsheid #eigenkracht #eigenbron #bron #hartsverbinding #zielsfluisteringen #vleugelhoorn #sinttruiden #velm