Jeroen Claesen

Ik, Jeroen Claesen (1974), ben gelukkig opgegroeid in Winksele (vlakbij Leuven) met een weids zicht over veld en bos. Na mijn studie sociologie (KULeuven) liet ik me in 1997 ‘recycleren’ tot informaticus. Eind vorig eeuw verhuisde ik voor mijn werk naar Antwerpen-stad. Sinds december 2015 woon ik samen met Linda Beekelaar in Velm (Sint-Truiden). Sinds 2016 zijn we Man en Vrouw. Boezemvriend René Tengrootenhuysen woont bij ons vanaf 2016.

Mijn intuitieve, creatieve en onconventionele schaakstijl heeft zich doorgezet in mijn dagelijks leven. Uit al mijn opgedane ervaringen probeer ik telkens iets nieuws te creëren. Ik laat in het midden of ik dit zelf ben… ik voel me hierin begeleid en gegidst.

….

Mannengroep en missie

Via René volgde ik in 2007 de vierdaagse Manneninitiatie bij Kasteel De Schans. Erna nam ik er deel aan de jaartraining voor Mannen. Vervolgens assisteerde ik deze in 2009-2010 en 2010-2011. In 2012 richtte ik mijn eerste Mannencirkel op om andere Mannen te laten proeven van de kracht van Mannenbijeenkomsten.

Maori

Als ik in contact kom met Maori-energie dan glimlacht mijn hart en de Maori-taal brengt me in contact met mijn innerlijk kind. Ik hou van de aanwezige hartsenergie en het gevoel van whanau (=familie). HI!           Meer info zie ‘Onze Maori verbinding’.

Maori Blessing en missie
In 2016 heb ik van Maori-elders Rangi &Kingi Davis de uitdrukkelijke blessing gekregen om bepaalde ‘sacred’ Maori-ervaringen, onder bepaalde voorwaarden, te delen. Van Waimaania&Ojasvin Kingi Davis had ik die blessing eerder.

Drumcirkel en missie

Op 21 maart 2010 startte ik voor de heling van Moeder Aarde en onszelf een Drumcirkel met Haka in het Stadspark van Antwerpen. De jaren erna tot mijn verhuis in 2015 voelde ik me de Hoeder van dit mooie Stadspark, toen mijn ‘tuin’. Door krachtige ontmoetingen met paarden, drumden we later ook tussen paarden. Meer info zie drumcirkel.

Klanksjamanisme en missie

Frank en Kathy Coppieters brachten mijn beide passies healing en klank in één geheel samen. In 2011-2012 volgde ik bij hen de 2-jarige training sjamanisme. Ook andere klankworkshops (drum, klankschaal, stem…) resulteerden in zelfstudie en een eigen aanpak. Klanksjamanisme voelt voor mij aan als ‘spelen’ en thuiskomen.

Schelpenhoeder en missie

Sinds eind 2010 is de Schelp mijn lievelingsinstrument. Inmiddels voel ik me een Schelpenhoeder: naast Schelpenrituelen zoek ik Schelpen en maak ze ‘blaasklaar’, zodat anderen ze kunnen adopteren. Dit heb ik niet geleerd, het contact met zielsverwant Chris De Belder en de Maori’s heeft me wel gestimuleerd.

Tantra en missie

Het Maori-contact voedde mijn verlangen naar meer balans van het Vrouwelijke en Mannelijke in mezelf en ermee ‘spelen’. In mijn ervaring zijn Maori’s hier experten in. Voor verdieping volgde ik in 2013-2014 een jaartraining tantra in De Schans. Het jaar erop assisteerde ik die training; partner Linda nam deel. Een mooie uitdaging …:-) Mijn lievelingsritueel is het Yin-Yang-ritueel waarbij het Mannelijke het Vrouwelijk eert/respecteert en omgekeerd. Ik begeleid dit samen met Linda.

Vrouw Linda

Als Man alleen was ik ‘beperkt’. Toen ik Linda in de zomer van 2014 leerde kennen kwam alles in een stroomversnelling. Plots kwamen de Maori’s (na jaren proberen) wel naar Belgie én kwam de Vleugelhoorn op ons pad. Bedankt schat!

Schaken in een andere dimensie

Als sterke schaker ben ik getraind om profylactisch te denken en vele zetten (blind) vooruit te denken met als doel een goed schaakresultaat te halen (en een leuke partij te spelen). Mijn ‘spirituele’ training heeft dit denken vervangen door voelen of een voelend weten. Het doel is nu niet meer een goed schaakresultaat, maar mijn eigen pad bewandelen (ook al weet ik niet waarnaar het me zal brengen), mezelf te ontwikkelen én anderen inspirerend helpen om voor hun eigen pad te gaan.

Dankbaar

Ik voel me omringd door de juiste mensen, waardoor ik tijdens moeilijke periodes wel altijd bij iemand terecht kon. Ik ben mijn familie, ouders, voorouders, spirits en alle mensen en leraars die me aanmoedigden om nog meer mezelf te worden, zeer dankbaar voor de steun en de talrijke lessen. Ik ben dankbaar voor het leven. Het leven is mooi.

 

Achtergrondinfo: persoonlijke ontwikkeling voor 2007

Schaken
Op 4à5-jarige leeftijd leerde ik schaken. Als kind was het indrukwekkend om op internationale tornooien meer dan 100 nationaliteiten te ontmoeten en met je leeftijdsgenoten te communiceren zonder dat je elkaars taal kent. Ook het groepsgebeuren van de schaakclub sprak me aan: de club ‘De Lustige Vrijpion’ werd als het ware ‘familie’. Tot 1998 ging al mijn vrije tijd naar schaken. Nadien maakte de energie van competitie en (psychologisch) bekampen van je tegenstander langzaam plaats voor de energie van verbinding en eenheid. Momenteel schaak ik zo goed als niet meer.

Dansen – energie – intuïtie
In 1998 volgde ik voor het eerst dansles (traditioneel). Het danscontact met Vrouwen en het leren leiden was totaal nieuw voor mij; een verre voorloper van tantra :-).
Sinds 2002 begon ik trainingen te volgen, o.a. bij PRH en Oost-West-Centrum. Ik verdiepte me in reiki en ik vond aansluiting bij alternatieve dansen zoals 5-ritmes en later biodanza.
Vanaf 2005 ging ik gedurende een 2-tal jaar (met tussenpauzes) tweewekelijks naar Indra Torsten Preiss (familie-opstelling, rebirthing, Inresonance-meditatie, levensdans). Dit was intens, maar gaf me een goede basis en ruimte.
Via Timotheus (2006-2012) kreeg ik veel meer vertrouwen in mijn intuitie en kwam ik in contact met healing. Na 3 jaar intuïtieve ontwikkeling te volgen, assisteerde ik die 3 jaar.

 

Mijn methode

Persoonlijk probeer ik niet alles te begrijpen, soms voelt iets willen begrijpen aan als energieverlies. Ik ben dan ook niet de man die voor alles een ‘wetenschappelijke’ uitleg heeft. Mijn aanpak is juist om je uit je hoofd te brengen naar de ervaring…. voelen… je hart. Mijn taak voelt aan als het creëren van de juiste ruimte en het weven van energie. Rituelen zijn hierbij cruciaal voor mij. Zo ontvangen we bv. met een verwelkomingsritueel elke groep die meerdere dagen naar De Vleugelhoorn komt.

De kracht van een groep
Ik geloof in de kracht van groepen, de energie en verbinding die we door samenwerking samen creëren. Vandaar werk ik graag met groepen, vooral als er interactie is, zodat we samen kunnen surfen op de energie van de groep. Alle wijsheid zit in de groep. De groep toont de weg.

 

Mijn aanbod..

Contact

Wil je me persoonlijk contacteren dan kan dit via jeroen@vleugelhoorn.be

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren