De Schelp als helend krachtinstrument

Een unieke ervaringsgerichte, Maori- en sjamanistisch geïnspireerde workshop voor (klank)healers, begeleiders van rituelen/ceremonies en iedereen die geeft om Moeder Aarde

door: Jeroen Claesen

“De kracht van de Schelp & Spiraal zijn onvoldoende gekend en onderschat. Ik voel het als mijn taak om daar verandering in te brengen. Na vele jaren begint me steeds meer duidelijk te worden waarom.”

Workshop

Tijdens de workshop wordt gezamenlijk een rituele sfeer gecreëerd. De uitnodiging is om je open te stellen zodat een Schelp jou kan kiezen. Verbindende oefeningen met de Schelpen ondersteunen dit proces. Via je zintuigen maak je kennis met haar talrijke kwaliteiten en helende mogelijkheden. Er is een kort oefenmoment om op de Schelp te leren blazen, maar dit is vooral een taak voor thuis.
Heb je tijdens deze verkenningstocht een match, dan kan je die Schelp adopteren.

Schelpen en haar magie

Volgens wetenschappers is blazen op een schelp zeer gezond om verschillende redenen.
De Schelp is niet alleen puur natuur, maar combineert ook de kracht van de Spiraal, Slak en Schelp. Pure magie als daar bovendien de levensadem met intentie wordt door geblazen. Meer info over de magie van Schelpen.

Veel verschillende (soorten) Schelpen zijn beschikbaar tijdens de workshop, in totaal een 25 à 35 Schelpen (zie foto helemaal boven rechts). 
Op de foto linksboven zie je dat de schelpen ongeveer even groot zijn als een brood. Van eenzelfde soort Schelp zijn soms grotere en kleinere Schelpen beschikbaar. Net zoals bij edelstenen heeft elke schelp zijn eigen energie/trilling.


Schelpenhealing op Mannenfestival 2019 – fotograaf Hans Stockmans

Adopteren van een Schelp

Alle beschikbare Schelpen zijn op voorhand energetisch opgeladen én geactiveerd via allerhande rituelen en de dagelijkse verbinding met elkaar.
Heb je tijdens de workshop een match met een Schelp, dan kan je die adopteren, zodat je thuis zelf kan werken met een Schelp.
Adopteren betekent een Schelp kopen en ervoor zorgen als een goede huisvader.
Het adopteren van een Schelp is optioneel, dus zeker niet verplicht. (Ook tijdens een terugkomweekend van de Schelpenfamilie kan je een nieuwe Schelp adopteren).
De prijs van een geadopteerde Schelp hangt af van de grootte, hoe zeldzaam ze is, … Normaal varieert de prijs tussen € 25,00 en 99,00, meeste Schelpen rond de € 55,00.
Deze prijs zit niet vervat in de prijs van de workshop.

Persoonlijke Schelpeninitiatie

Sinds eind 2020 sluit Schelpenhoeder Jeroen het weekend af met een persoonlijke Schelpeninitatie om je toekomstige verbinding/werk met de Schelp te ondersteunen. Bij deze initiatie word je eigen Schelp betrokken. Om de energie van deze initiatie te verankeren krijg je een (fysisch) geschenk als aandenking.

Verschillende Schelpenworkshops

De allereerste Schelpenworkshop was een dag in de zomer 2013. Door meer ervaring/kennis over de Schelp-Slak-Spiraal, belang van vertraging en integratie voelt een dag tekort om de vele aspecten van Schelp-Spiraal-Slak te laten ervaren. In een weekendworkshop is er hier wel tijd voor én ook ruimte voor verbindende Schelpen- en/of Water-rituelen. Deze rituelen zijn een mooie voorbereiding voor de persoonlijke Schelpeninitiatie als krachtige afsluiter. 
*Corona:  Volgens de huidige corona-maatregelen kunnen we maximum 3 bubbels laten overnachten. Elke bubbel heeft een eigen slaapkamer, badkamer en WC. Veranderen deze regels, dan passen we ons ook aan.

Schelpenkennismaking
Wil je proeven van de kracht van de Schelp-Spiraal-Slak alvorens je voor een weekend in te schrijven, dan kan je je inschrijven voor een bestaande activiteit: Ceremony of Peace met Schelpenblessing, Schelpenmeditatie of een Waterritueel. Je kan ook contact opnemen voor meer info of voor een persoonlijke behandeling.

Weekendworkshop ‘De Schelp als helend krachtinstrument’
Duur: Van vrijdag 20.00 tot zondag 16.00 uur.
Prijs: € 335,00 (early early bird € 297,00 bij betaling voor 1 juni 2021 – early bird € 315,00 bij betaling voor 1 september 2021) + corona-korting in de vorm van een geschenk (ter waarde van minstens 20,00€) verbonden met de workshop als je niet alleen in je bubbel zit én slaapt in een groepsslaapkamer.
Deze prijs is voor particulieren incl. BTW, voor zelfst./bedrijven excl. BTW.
De prijs is incl. workshop én Schelpeninitiatie-geschenk, 2 overnachtingen, maaltijden, thee en koekjes / excl. geadopteerde Schelp. Voor de ‘luxekamer’ is er een supplement van 30,00€ per nacht.

Volgende weekendworkshop mét Schelpeninitiatie:
 24-26 september 2021 (referentie bij overschrijving: SHW-219 – <je naam>)
min. 4 deelnemers, max. 9 deelnemers..
Een ‘corona-proof’ ritueel is om de Schelp -die je wil adopteren- een badje te geven. Dit is niet alleen verbindend maar ook hygiënisch. Zelf mee te nemen: soort voetbadje/emmer + 2 handdoeken. 

Verdiepende Schelpen-terugkomdag/weekend
Heropfrissing, verdieping en bekrachtiging : enkel voor mensen die de workshop ‘Schelp als helend krachtinstrument’ reeds volgden
Inhoud:

– verbinden met de Schelpenfamilie en Schelpen verbinden/opladen
– ervaringen uitwisselen
– Schelpenhoeder Jeroen deelt zijn nieuwe kennis/ervaringen
– Oefeningen om  zelf helend met je Schelp te werken
– Schelpenritueel
– Extra Waterritueel (in weekendformule)
Persoonlijke Schelpeninitiatie door Schelpenhoeder Jeroen (met fysisch geschenk als anker)
– Indien gewenst, optie om een nieuwe Schelp te adopteren
– Zaterdagavond is er normaal een Water/Vuur- of Vrouw/Man-ritueel.

Weekend nog te bepalen:
Twee instapmomenten:
– Zondag om 9.00u tot zondag 16.00u. 
– Vrijdag om 20.00u tot zondag 16.00 u.
Prijs:
In onderstaande prijs zit cadeau als bekrachtiging van je Schelpeninitiatie.
– Dag: €81,00€, ’s middags eigen eten meebrengen – wel soep aanwezig (Early bird €65,00, deadline 20 okt.)
– weekend:  €252,00, incl. all-in (Early bird €225,00, deadline 20 okt.) + corona-korting van 20,00€ als je niet alleen in je bubbel zit én slaapt in een groepsslaapkamer.
Deze prijzen zijn voor particulieren incl. BTW, voor zelfst./bedrijven excl. BTW.
(referentie bij overschrijving: SHF-2011 – <je naam>)
min. 6 deelnemers, max 10 deelnemers
Door de bewogen tijd beperken we ons tot 10 deelnemers en proberen we veel buiten door te laten gaan.

Workshop voor mannen: Wildeman Krachtdans met Schelp
In deze workshop maak je kennis met de Schelp. Meer info. 
In de weekendformule kan je de Wildeman Krachtdans inzetten door zelf te blazen op een Schelp. Meer info.
….

Workshop op verplaatsing
De Vleugelhoorn is de ideale locatie voor de Schelpenworkshop. Heb je een speciale reden waarom we naar jou zouden komen, deel ze met ons en wie weet…

*Early bird = overschrijving ten laatste 1 maand voor aanvang van de workshop (tenzij anders gecommuniceerd).

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Getuigenissen

Afbeelding van De Roze Vleugelhoorn
De Roze Vleugelhoorn

“Het is ongelofelijk wat het doet, de schelpen. Ik voelde in het begin duidelijk ‘schroom’ om me te laten horen, hier in ons ‘samengestelde’ gezin.  Een van mijn grootste ‘werkpunten’ of intenties, is mijn plaats innemen. Mijn ruimte. Mijn stem, mijn energie. Besef nu pas in welke mate deze 2 prachtige schelpen me hierbij helpen.”


“De liefde die ik voor dit instrument zou gaan voelen had ik nooit verwacht.” – Priscilla

Door de “Grandmothers Healing Haka”  mee te doen werd mijn interesse gewekt om een “Schelpenweekend” mee te volgen, niet wetend wat te verwachten!
Vertragen en diep contact maken met de schelpen bracht een diepe ontspanning en een wauw effect 😊💚… Het is heel rustgevend, in verbinding met elkaar genieten om te vertragen en daardoor meer te kunnen voelen.
Ik was eerst niet van plan om met een schelp naar huis te gaan,  tot mijn verbazing was er een zelfde soort schelp die eruit sprong en ben ik zo blij met mijn keuze en mijn mooie schelp namelijk de “ Charonia Triton”.
Eerst lukte het blazen niet zo goed en het vraagt ook oefening maar het lukte yeah…😊
Jeroen heeft mij de schelp heel symbolisch overgedragen waarvoor dank!
Het samen delen en beleven is verrijkend en heel verbindend. Nu bekijk ik een slak ook op een andere manier en met veel liefde.” – Luciana

“Een bijzondere tweedaagse genoten bij Jeroen op zijn Vleugelhoorn-domein.
Ik dacht al de nodige healing-watertjes te hebben doorzwommen en kan alleen maar zeggen dat dit geen ‘gewone’ is, dit gaat diep en werkt duidelijk op zielsniveau.
Mijn tweedaagse heeft persoonlijk veel losgemaakt, op een werkelijk unieke manier. een aanrader voor wie wil groeien en bloeien in het leven. Dank aan het liefdevolle ‘team Vleugelhoorn’, aan Jeroen, Linda en René om dit initiatief te helpen realiseren. Het voelde alsthuiskomen en daar had ik dringend nood aan.”
#dankbaar – Raphaël von Claessens – www.raphaelclaessens.be


‘Laat de Schelp je helpen om uit je schelp te kruipen en de parel te zijn die jij bent’

– Schelpenhoeder Jeroen Claesen’


JA, ik doe mee met de Schelpenworkshop

Inschrijven / meer info

info@vleugelhoorn.be of bel naar: 0494/15.37.07